valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvot

Liike Nyt ”arvot”

Politiikka on paljolti ei-yhteisten  arvojen tuottamien suunnitelmien sovittelua. On hienoa, että poliittinen liike yrittää ilmaista arvojaan/periaatteitaan, Liike Nyt on valitettavasti formuloinut arvonsa käsitteellisenä roskana, kuva 1.

Pelkään pahoin, että liikkeen tulevaisuudessa tuottamat tekstit, ”tiekartta”, ohjelma tms. tulevat  olemaan samanlaista käsitteellistä höpöä.

 

Onnea ja Menestystä! - Oletko astunut sosiaalisen median suurimpaan ansaan?

Oletko törmännyt internetissä ja sosiaalisessa mediassa oman elämänsä elämäntapavalmentajiin, tai kenties itseään, työtään, unelmiaan tai kovalla työllä reenattua vartaloaan esille tuoviin ihmisiin, jotka näyttävät omissa kuvissaan olevan onnensa hekumoissa, koska ovat saavuttaneet tietyn määrän lihaksia, pudottaneet painoa, ehkäpä perustaneet yrityksen, ostaneet talon, matkustelleet kauas? Oletko lisäksi lukenut heidän postauksia siitä, kuinka he kannustavat sinua samoihin päämääriin ja unelmiin? He rohkaisevat sinua jatkamaan kohti unelmia ja auvoista onnea.

Arvojen tarkoitus?

Organisaation tai yksilön arvojen tarkoitus on  asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Pitäisi siis olla  olemassa jonkinlainen neutraali  vertailukohta, josta arvot ponnistavat ja vastaavasti vastakohta. Jos nuo ovat triviaaleja, kyseessä on tarpeetonta retoriikkaa. Ovatko esimerkiksi Nokian arvot arvoja?   Kokeillaan: 

Nokian arvot:

"Kunnioitus

Suhtaudumme toisiimme kunnioittavasti ja teemme kaikkemme ansaitaksemme myös muiden kunnioituksen.

Kristinusko on muslimillekin hyvä valinta

Kristittynä minua ilahduttaa se, että ei-kristittyjen maahanmuuttajien joukossa on paljon evankeliumin julistamiseen avoimin mielin suhtautuvia ja myös jopa perhekunnittain kristinuskoon kääntyviä ihmisiä. Kristillisdemokraattina saan mm. some-kontaktieni kautta melkoisen paljon tämänsuuntaisia havaintoja.

Pitäiskö meidän tulla vai siivoon?

Pitäiskö meidän vai tulla siivoon?

Rautatieasemalla tapahtunutta nyt ihmetellen kuvailen. Oman vaalitapahtuman jälkeen palasin tässä taannoin kotiin junalla... 

Viihde arvojen ja normien rakentajana

"Psykopaatista tuli normaali hahmo, joka halutessamme viihdyttää meitä joka ilta monen TV-kanavan kautta. Hänestä tuli myös sankari ja kenellä olisikaan oikeus postmodernissa kulttuurissa väittää, että jokin sankari on toista parempi tai huonompi. Siispä nautimme nyt päivittäin psykopaattien suorittamista murhista ja voimme mielin määrin osallistua ihmisten tappamiseen erilaisten pelien avulla.”

 

Julkaise syötteitä