valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta Maalaustaide

Alsistinen aurinko laskee länteen

Muisti on ihmeellinen paikka, sieltä voi ammentaa muistoja, jos vain on jotain mitä muistella. Muistan elävästi tuon illan Kemissä makkaranuotio ja takassa paistetut vaahtokarkit, mutta auringonlasku oli se joka siitä teki ikimuistettavan. Ikää oli kuusi vuotta, mutta vielä yli kuusikymppisenäkin sen muistaa.

 

Kun tuota kuvaa katsoo on kajon takan Seittensaari, joka ei näy päivälläkään rannalta, mutta sinne sen voi kuvitella;)

Juulia, kymmenes lapsenlapsi

Maalasin tänään muotokuvan tyttären tyttärestä, joka on kymmenes lapsenlapseni Juulia. Ajattelin että maalaan kaksi samanlaista, mutta nyt tuntuu, että tämä yksi saa riittää.

 

Vesivärit on niin vaikea työkalu jos menee nyhväämiseksi niin sitten ei tule mitään.

 

Toinen työ on jo aloitettu, mutta huominen näyttää jaksanko maalata toista samanlaista heti perään. Kolme edellistä työtäni on epäonnistunut täysin, joten olen iloinen tästä. Siksi en kai uskalla ajatella enempää. Laitan tämän tänne esiin, että en mene enää enempää parantelemaan ja sotkemaan.

Taulu teloituksesta

Nicolae Ceaușescu teloitettiin Tapaninpäivänä 1989, hänen ollessaan 71 vuotta vanha. Tapahtumaa edeltäviä tekoja oli uutisoitu jo viikkoja. Lopullinen uutinen katkaisi joulun vieton ja teko jäi vaivaamaan minun mieleeni. Asiaa uutisoitiin kovin voimakkaasti, olihan Nicolae Ceaușescu Romanian ykkösmies jo 1970-luvulta saakka.

Asia painoi mieltäni ja lopulta päätin maalata sen kankaalle. Se on siitä ihmeellinen juttu, että olin maalannut silloin vasta muutamia tauluja, ehkä kolme tai neljä. Mutta en saanut asiaa pois mielestäni.

Motivointihaaste Finaali

Pari päivää meni ideasta valmiiksi. Mukava työ ja pidän itse loputuloksesta. Kiitos Jannelle, en olisi itse tuollaista keksinyt alkaa tekemään.

Aihe siis löytyy täältä:

 

http://arialsio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/249981-motivointihaaste

 

Jos Jannelle kelpaa niin työ lähtee kiitoksilla Kemiöön päin kuten lupaus oli.

 

Sitä en vain alkuun halunnut ymmärtää, miksi Janne halusi juuri minun omakuvan palkinnoksi;)))?

Motivointihaaste

Heippa,

 

alkaa olla nuo aiheet taas hakusessa, eli haastan teidät motivaatiokisaan. 

Antakaa nyt joku aihe muotokuvalle. Teen sen sitten seuraavaksi ja laitan työn tänne esille, jos onnistun voin lähettää sen ehdottajalle palkinnoksi. Kyseessä on alsistinen akvarellityö  ja koko noin 50x70 ilman kehystystä.

Aihe voi olla mikä tahansa muotokuva. Mallista voi laittaa kuvan tai sitten laittaa minut etsimään malli omasta päästä tai netistä.

 

Mitä kehystys merkitsee taiteessa

Taulu nousee toiseen potenssiin, kun se saa kehykset ympärilleen. Vastavalmistunut vesivärityö pelkkänä paperina menee monesti  varastoon, mutta kun sen kehystää se pääsee oikeuksiinsa ja päätyy usein myös seinälle.

Kehyksillä voidaan myös menettää teos tai saada se näyttämään huonot puolensa.

Vihreä oksa

Melkein vuosi siihen kuivaan kauteen upposi, mutta nyt sitten vuoden ensimmäinen maalaus on totta. Uusi paperi on pingottumassa ja kädet syyhyävät päästä kokeilemaan uutta tekniikkaa. Maalasin tällä uudella tekniikalla syksyllä makuuhuoneen tapetit. Eli meillä on nyt hienostuneesti käsin maalatut tapetit.

Maire taas on kasvatellut poikasiaan uskollisen antaumuksella. Imettääkin vielä satunnaisesti, mutta poikaset painavat jo kilon ja vartin vielä päälle, eli 1,250 kg.

Oma saunafresko

Minulla on oma rantasauna, vaikka asumme keskellä mäntykangasta ja lähimmälle lammelle on toista kilometriä. Alkoi ottaa pannuun ikävä harmaa asbestilevy, joka on asennettu ilmeisesti paloturvallisuuden vuoksi. Sellaisia pahalle haisevia harmaita kuitulevyjä on monissa saunoissa pitkin Suomenniemeä.

Julkaise syötteitä