valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen turvallisuus

Kristinusko on muslimillekin hyvä valinta

Kristittynä minua ilahduttaa se, että ei-kristittyjen maahanmuuttajien joukossa on paljon evankeliumin julistamiseen avoimin mielin suhtautuvia ja myös jopa perhekunnittain kristinuskoon kääntyviä ihmisiä. Kristillisdemokraattina saan mm. some-kontaktieni kautta melkoisen paljon tämänsuuntaisia havaintoja.

Naton salainen ase: Uuno Turhapuro

Kun puhutaan Natosta, ensimmäisenä ei tule mieleen Uuno Turhapuro. Mutta kun suomalaista Nato-keskustelua tarkastelee tarinoiden kautta, kuten Raimo Pesonen tekee uudessa kirjassaan (Nato hampaankolossa, Like 2015), sekin onnistuu.

Pesonen ymppää Nato-keskusteluun puoliväkisin niin Uuno Turhapuron kuin Saarijärven Paavon. Vanhat stereotypiat ja uskomukset ohjailevat Pesosen mielestä keskustelua. Paavon ja Uunon kautta kuvataan Suomea ja suomalaisuutta.

Moukkana suurten shakkilaudalla

Juhlapuheissa suomalaiset yleensä kehuvat, miten hienosti kaikki on lopulta mennyt. Suomi on selvinnyt vaikeuksien kautta voittoon, johtajat ovat olleet viisaita ja kansa kaukonäköistä. Jos korulauseet unohdetaan, voidaan kysyä, onko Suomi sittenkin selvinnyt moukan tuurilla.

Montaigne kirjoitti esseissään, että vallanpitäjienkin viisautta ja harkintaa ohjaa enimmäkseen sattuma. Hyvä onni selitetään usein viisauden ansioksi.

Julkaise syötteitä